Hoppa till sidans innehåll

Allmän information


Historisk & Praktisk Information till åkaren och föräldrarna

Lidköpings konståkningsklubb grundades säsongen 1965/1966 och är i dag en förening på drygt hundra aktiva åkare. I föreningen finns åkare från  skridskoskola upp till elitnivå.
Grupperna tränar från en till sex gånger i veckan, beroende på åkarnas kunskap och önskemål. Förutom träning på is ingår även markträning. Under säsongen deltar våra tävlingsåkare i olika klasser i tävlingar runt om i Västergötland och hela Sverige. Klubben är ansluten till Västergötlands konståkningsförbund och Svenska konståkningsförbundet.

 Som ny åkare i klubben börjar man i skridskoskolan. Här får man lära sig grunderna i skridskoteknik under ledning av våra duktiga tränare, som  alla genomgått instruktörsutbildningar sanktionerade av Svenska
konståkningsförbundet.

Skridskoskolans träning är förlagd till torsdagar mellan klockan 17.25-18.15 och/eller söndagar mellan klockan 11.40-12.30. Alla åkare som är på isen skall vara inskrivna i klubben. Vi ser gärna även föräldrarna inskrivna via familjemedlemskap. Vi tränar alla dagar som inte är helgdagar.

Issäsongen för skridskoskolan sträcker sig från september fram till slutet av mars och därefter följer eftersäsongsträning (gymnastik) fram till slutet av maj. Eftersäsongsträningen ingår i avgiften. De andra grupper börja issäsongen redan i augusti.

Som ny åkare har man möjlighet att prova på två gånger gratis. Ett föräldramöte hålls alltid i början av säsongen. Missa inte det.
 
• Anmälan
Vill du anmäla ditt barn till skridskoskolan? Fyll i anmälan här. Mer information om skridskoskolan finns här eller kontakta Jessica Rundintel. 072-2005235 (kvällstid) eller email

Avanmälan: Om man inte längre vill delta ska detta meddelas till klubben via e-post till Jessica Rundin (Skridskoskola) eller klubbens ordförande (andra grupper).

Omklädningsrum
Klubben använder sig av omklädningsrum 8 och 9. Här byter man om före

och efter träning.
 
Utrustning
Alla åkare i skridskoskolan tränar med hjälm. Cykelhjälm är inte tillåtet. Bandyhjälm är ett utmärkt alternativ. Vi rekommenderar också att man använder halsskydd. Vantar och varma kläder är också att rekommendera. Medtag extra vantar. Hjälm andvänds tills tränaren ger klartecken att kunna byta till pannband (i högre grupper, efter klarat test).
 
Skridskovård
Använd alltid skridskoskydd.
Torka av skridskoskenan efter varje träningspass.

Att tänka på när ditt barn tränar
Vi ser helst att du som förälder sitter på läktaren. Det underlättar för
tränarna, dessutom är det inte bra med grus i båset. Att sitta längst
upp på läktaren är dessutom betydligt varmare.
 
Att tänka på när du tränar
• Gå inte på isen förrän din tränare har givit klartecken.
• När du ramlar, res dig upp fort. Ligger du kvar på isen är risken stor
att någon kör på dig.
• Meddela alltid din tränare om du måste lämna isen.
• Använd hjälm (i skridskoskolan) och tjocka vantar. Gärna halsskydd (i skridskoskolan).

 Försäljning
Strumpor, vantar, skridskoskydd och snören kan köpas via klubben. (kontaktlista)

• Köp/sälj

Begagnade skridskor eller dräkter kan lämnas till försäljning vid klubbens bytardagar. Håll utkik efter information på hemsidan.

En facebook-grupp "Lidköpingskonståkningsklubb Köp och Sälj" finns året om och blir ett bra komplement till våra Köp, Byt och Säljdagar.


Klubbkläder
Klubbkläder kan beställas i början av säsongen. Håll utkik efter information på hemsidan.

Isshow
I slutet av säsongen arrangeras LKK:s populära och traditionella
isshow. Alla grupper medverkar i showen, som dessutom kräver engagemang från alla föräldrar för att den skall kunna genomföras. Isshowen arrangeras i mars.

Klubbrummet
Till klubbrummet är alla föreningens medlemmar välkomna. För allas trevnad, tänk på att alltid plocka undan efter dig och diska när du använt porslin.
 
Jullott och New Body
I början av säsongen säljer vi New Body. Alla grupper, förutom
skridskoskolan hjälps åt med detta.  I början av december hjälps alla
föreningens åkare (även skridskoskolan) till med att sälja vår traditionella jullott. Detta är två sätt att få in pengar till vår verksamhet och på så sätt kunna hålla nere träningsavgifterna.

Håll dig uppdaterad via vår hemsida 

All information om föreningen och vad som är på gång hittar du på vår hemsida. På hemsidan lägger vi ut ett veckomeddelande varje vecka. Här hittar du eventuella ändringar eller annan viktig information.

Hoppas att du ska trivas i Lidköpings konståkningsklubb. Tveka inte att
fråga om du undrar över något. Förslag på hur saker och ting kan göras bättre eller andra funderingar kan mailas till styrelsen.

Uppdaterad: 26 JAN 2018 10:15 Skribent: Styrelsen

LKK:s samarbets- partner

 Nya Lidköpings-tidningen

Sparbanken Lidköping

 

Senäte

AB Bostäder Lidköping

Fyrkantens ventilation

Z-Prefab

logga Anund.jpg

AG:s Textil

 

 

'

 

  

HC Lidköping

 

 --------------------------

  

 

 

 

Fler länkar:

Västergötlands Konståkningsförbund

Svenska Konståkningsförbundet

Postadress:
Lidköpings KK - Konståkning
Eva Karlsson, Sunnersberg Önnersgården
53198 Lidköping

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info