Hoppa till sidans innehåll

Info till åkare & föräldrar


Nu är det snart dags för vår Isshow så här kommer en lista med information.

Lördagen den 2 april hålls återigen och äntligen konståkningsklubbens årliga isshow med två föreställningar.
Showens tema är i år ” Favoriter på is”.

I showen deltar alla klubbens åkare och vissa flera gånger.
Att delta är självklart frivilligt och vi har förståelse för att det kan vara svårt att få till vad som krävs.
Om alla är med är det ca 280 åkare sammanlagt som beträder isen och för det har vi en budget för kläder på ca 5000 kronor. Eftersom vi hade mycket färdigt för show för två år sedan men som inte kunde genomföras så har vi beslutat i år att återanvända så mycket som möjligt av det som klubben har.
Den egna insatsen som krävs för att få till kläderna till numren är helt avgörande. Vi försöker föreslå enkla lösningar där saker kan lånas eller utgör basplagg. Isshowskommittén lägger åtskilliga timmar på att skapa, klippa, sy och leverera kläderna.

För att kunna genomföra showen som är ett stort arrangemang räknar vi med att föräldrar är funktionärer under minst en föreställning

Arbete
Ett par veckor före showen läggs ett schema ut på hemsidan med arbetsuppgifter (Arbetsfördelning isshow 2022). Det är väldigt viktigt att ni kollar om ni har fått någon arbetsuppgift och om ni inte kan byter med någon annan. Ni informerar Ulrika om bytet. Att på showdagen försöka kalla in personal alternativt ändra i schemat är i stort sett omöjligt, så det måste göras innan. Vet ni med er att ert barn behöver stöttning av just dig anmäl dig gärna som ”arbetskraft” i omklädningsrummet.


Genrep
Genrep blir på fredagen 1 april kl 15.00 då klubben har istid mellan 14:00 och 20:00.
Genrepet sker med kuliss uppe men inför tomma läktare!
Genreppet körs grupp för grupp och ett schema kommer ut under veckan innan. Alla åkare är ombytta till ett av sina nummer.
För grupp Elit till 4 kommer det även vara genrep under lördag förmiddag.


Föreställningar och nummer
På lördagen hålls två föreställningar, en kl.13.30 och en kl.16.30. Varje föreställning har två akter. Alla åkare deltar i båda föreställningarna

Tränarna kommer att finnas i ishallen hela dagen men har också egna nummer de ska vara med i så de har väldigt begränsad möjlighet att hjälpa till i omklädningsrummet. Tränare kommer att vara med skridskoskolan på isen.


Kläder
Det kommer att finnas mer information på klubbens hemsida under fliken ”Isshow” om vad de skall ha på sig. För att få till showkänslan vädjar vi till er att följa klädlistan.

Efter showen finns lådor i omklädningsrummen att lämna lånade kläder och attirlajer i.

Mat
Alla åkare kommer bjudas på korv. Vissa grupper i pausen i första föreställnngen, några grupper mellan föreställningarna och några i pusen under andra föreställningen. Det är av tidsskäl då det brukar vara mycket stressigt att ordna korv till alla samtidigt.
Vi kommer ha lite frukt tillgängligt men tänk på att ta med egen matsäck och dryck så du orkar hela dagen. 
I kiosken kommer det finnas toast, korv och fika samt godis att köpa.

Hålla ordning
Då det är många barn i omklädningsrummet är det bra om barnen har med sig en väska eller namnad plastback där barnen kan ha sina kläder i. Telefonnummer till föräldrar är också bra att ha där i.

Lödagen den 2/4-showdagen
Samling i anvisat omklädningsrum 40 minuter före showstart för grupp 5,6 och skridskoskolan. Övriga grupper klockan 10:30. 
Eftersom det blir mycket folk i omklädningsrummet så vistas de föräldrar där som fått det som uppgift och behövs du där för ditt barn så anmäl er till den uppgiften. Vi har inte plats för syskon eller flera föräldrar i omklädningsrummen.

Film
Föreställningarna filmas och det finns möjlighet att köpa filmen som ett minne. Den kostar 200 kr och det kommer ut information på hemsidan när den är klar och går att köpa och i vilket format.. Det kommer ske vid ett par tillfällen i klubbrummet. Filmen brukar vara mycket populär bland åkarna och är något de tar fram och tittar på många år senare.


Förköp
Förköpsbiljetter finns att köpa genom kontakt med Eva K, 0706-181833 eller This is a mailto link. Förköp är inget krav men garanterar natuligtvis en plats på showen. Det går att lösa entré direkt på plats också
Pris: Över 18 år 150 kr, Barn mellan 3-18 år 70 kr, barn under 3 år gratis.

Entré
Isshowen är en av de viktigaste inkomstkällorna för vår förening. Alla föräldrar och syskon betalar entré när ni är åskådare.
Vi kommer ta betalt via swish. Vi nekar inte kontanter men kommer inte ha någon växel så i så fall gäller jämna pengar.

BOLL-LOTTERI
I pausen mellan akterna i båda föreställningarna har vi ett bollotteri där man köper en boll och på given signal kastar mot mitten på isen. De som kommer närmast vinner priser. Har du/ din arbetsplats något pris som ni kan skänka till detta lotteri tas det tacksamt emot. Hör av er till Eva Karlsson, 0706-181833 eller mailen lkk@lidkopings kk.se. De som skänker priser har med sin logga i programblad.

Vi återkommer med mer information när det närmar sig, men håll utkik på hemsidan där olika saker läggs ut fortlöpande.

HJÄLP OSS ATT MARKNADSFÖRA SHOWEN GENOM ATT SÄTTA UPP AFFISCHER PÅ ARBETSPLATSER; SKOLOR OCH PUBLIKA PLATSER. De finns i klubbrummet.

Har ni frågor får ni gärna kontakta oss.

Isshowskommittén via mail: This is a mailto link
Eva Karlsson, om frågor kring kläder: 070-61 81 833
Ulrika Andersson, om arbetsschemat: 070-96 23 857


Vi hoppas på två lyckade föreställningar och framförallt lite nervpirr och MYCKET Glädje för våra åkare! Det här är deras dag!
Lidköpings KK

Uppdaterad: 11 MAR 2020 14:30 Skribent: Isshowkommitén
E-post: Adressen Gömd

LKK:s samarbets- partner

 Nya Lidköpings-tidningen

Sparbanken Lidköping

 

Senäte

AB Bostäder Lidköping

Fyrkantens ventilation

Z-Prefab

logga Anund.jpg

AG:s Textil

 

 

'

 

  

HC Lidköping

 

 --------------------------

  

 

 

 

Fler länkar:

Västergötlands Konståkningsförbund

Svenska Konståkningsförbundet

Postadress:
Lidköpings KK - Konståkning
Eva Karlsson, Sunnersberg Önnersgården
53198 Lidköping

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info